ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ 75ο ΕΤΟΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Last Updated on Mar 08 2019

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ 75ο ΕΤΟΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Η οργάνωση μας εδώ και χρόνια παρέχει στα μέλη μας δύο σχέδια ασφάλισης, ζωής και ατυχημάτων. Τα μέλη επιλέγουν αν θέλουν να...
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΠΟ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΑΜ
Last Updated on Feb 08 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΠΟ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥ...

  Στις 5 Φεβρουαρίου αντιπροσωπεία της γραμματείας της Π.ΟΠ.Ο είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΑΜ Χρίστο Χρίστου. Στη συνάντηση...
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΠΟ ΜΕ ΓΙΩΡΓΟ ΛΙΛΛΗΚΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
Last Updated on Jan 24 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΠΟ ΜΕ ΓΙΩΡΓΟ ΛΙΛΛΗΚΑ...

  Συνάντηση με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα είχε την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Οργάνωσης...
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΠΟ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Last Updated on Jan 22 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΠΟ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ...

    Αντιπροσωπεία της Γραμματείας της Οργάνωσης μας, με επικεφαλής τον πρόεδρο Ευθύμιο Στρούθο και άλλα έξι μέλη της Γραμματείας, είχε...
Ο Γ. ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΖΗΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΜΑΝΑΣ ΣΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ
Last Updated on Jan 15 2019

Ο Γ. ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΖΗΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ...

  Ο Γ. ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΖΗΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΜΑΝΑΣ ΣΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ Κοινοβουλευτική ερώτηση σχετικά με τη μη...
ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ - ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Η οργάνωση μας εδώ και χρόνια παρέχει στα μέλη μας δύο σχέδια ασφάλισης, ζωής και ατυχημάτων.

Τα μέλη επιλέγουν αν θέλουν να ασφαλιστούν και ποιο από τα δύο σχέδια να επιλέξουν.

Φέτος η εταιρεία με την οποία συνεργαζόμαστε επέκτεινε την ηλικία του ασφαλιζόμενου μέχρι το 75ο έτος αντί τα 70 που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Ευχαριστούμε την METLIFE για την προσφορά.

 

Στις 5 Φεβρουαρίου αντιπροσωπεία της γραμματείας της Π.ΟΠ.Ο είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΑΜ Χρίστο Χρίστου. Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα και αιτήματα που απασχολούν τις πενταμελείς οικογένειες.

Συνεπεία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες στη Κύπρο ο δείχτης γεννήσεων μειώνεται κατακόρυφα. Η οργάνωση ζητά από το κράτος να ενσκήψει επι των προβλημάτων αυτών.

Κυρίαρχο αίτημα των τρίτεκνων οικογενειών είναι η εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο κ. Χρίστου άκουσε με προσοχή την αντιπροσωπεία και εξέφρασε τη στήριξη του κόμματος του στην Π.Ο.Π.Ο και υποσχέθηκε προώθηση των αιτημάτων της οργάνωσης στη Βουλή.

 

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα είχε την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελών Οικογενειών (ΠΟΠΟ) με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ευθύμιο Στρούθο.

Μετά τη συνάντηση έγιναν δηλώσεις τόσο από τον πρόεδρο της ΠΟΠΟ όσο και από τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΠΟ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΣΤΡΟΥΘΟΣ:

Να ευχαριστήσω καταρχήν τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών για τον καθορισμό της σημερινής συνάντησης. Με τον κ. Λιλλήκα έχουμε κάνει αρκετές συναντήσεις με θέματα που αφορούν τις πενταμελείς οικογένειες. Έχουμε τονίσει σήμερα συγκεκριμένα ότι εδώ και είκοσι χρόνια αγωνιζόμαστε για την πλήρη αναγνώριση μας ως πολύτεκνων οικογενειών με ότι αυτό συνεπάγεται. Έχουμε ανταλλάξει επίσης πολλές σκέψεις που αφορούν το δημογραφικό πρόβλημα του τόπου μας το οποίο και η Συμμαχία Πολιτών πιστεύει ότι είναι εθνικό θέμα που αφορά όλες τις πτυχές της κυπριακής κοινωνίας: κυπριακό, οικονομία, κοινωνική ζωή κτλ. Όλα αυτά τα έχουμε συζητήσει αρκετές φορές και πιστεύω ότι έχουμε ένα ισχυρό σύμμαχο τη Συμμαχία Πολιτών.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ:

Να ευχαριστήσω με τη σειρά μου την ΠΟΠΟ. Να πω ότι ως Συμμαχία Πολιτών είχαμε πάγια θέση που αφορά στη διαμόρφωση ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη δημογραφική ανάπτυξη της χώρας μας. Η Κύπρος σήμερα είναι δεύτερη στην υπογεννητικότητα στον κόσμο. Για πρώτη φορά ο πληθυσμός της Κύπρου έχει μειωθεί σε περίοδο ειρήνης. Και ο λόγος είναι για να αναπτυχθεί ή να διατηρηθεί ο πληθυσμός στα ίδια επίπεδα απαιτείται κάθε οικογένεια να κάνει 2,1 παιδιά. Στην Κύπρο κάθε οικογένεια κάνει 1,2 παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά ο πληθυσμός μας θα μειώνεται. Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά θα δημιουργηθεί σοβαρότατο πρόβλημα στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και στο συνταξιοδοτικό. Έχει ανατραπεί η αναλογία ανάμεσα στον εργαζόμενο πληθυσμό και στους συνταξιούχους. Αυτή η τάση πρέπει να ανατραπεί και ο μόνος τρόπος, δεν είναι με σπασμωδικές κινήσεις, δεν είναι με μπαλωματικά μέτρα αλλά μέσα από μία ολοκληρωμένη στρατηγική η οποία θα στηρίξει και τις οικογένειες αλλά ταυτόχρονα θα δημιουργήσει και τις απαραίτητες υποδομές που χρειάζονται για να διευκολύνουν τη ζωή μιας οικογένειας η οποία θα έχει πέραν του ενός παιδιού.

Είναι η ώρα επιπλέον να πάψουμε να διαχωρίζουμε τις οικογένειες σε τριμελείς, τετραμελείς κτλ. Θεωρώ ότι η πολιτική της Πολιτείας θα πρέπει να καθορίσει όπως η οικογένεια πάνω από δυο παιδιά θα πρέπει να ονομάζεται πολυμελής που θα απολαμβάνει ιδιαίτερων κινήτρων από την Πολιτεία.

Η Πρόταση μας για την πληθυσμιακή ανάπτυξη ήταν μέσα στις Προτάσεις που κατέθεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν μου ζητήθηκε μετά τις εκλογές να του καταθέσω κάποιες από τις Προτάσεις μου που θεωρώ σημαντικές. Θα επαναφέρω το ζήτημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η Υπουργός Εργασίας, όταν συζητήσαμε το ζήτημα μας είχε πει ότι θα προχωρήσει σε μια ολοκληρωμένη μελέτη. Θα πιέσουμε όπως όλα αυτά να επιταχυνθούν και θεωρώ ότι αυτό το πολύ μεγάλο εθνικό ζήτημα θα πρέπει όταν η Κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να τεθεί στο επίπεδο του Εθνικού Συμβουλίου για να διαμορφωθεί μια εθνική στρατηγική που θα ανατρέψει τη σημερινή τάση.

 

 

 

Αντιπροσωπεία της Γραμματείας της Οργάνωσης μας, με επικεφαλής τον πρόεδρο Ευθύμιο Στρούθο και άλλα έξι μέλη της Γραμματείας, είχε στις 15/01/2019 συνάντηση με το Αναπληρωτή Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη κ. Πόλυ Παλλήκαρο και τον βουλευτή του Κινήματος κ. Μιχάλη Γιωργάλλα.

Κατά την συνάντηση ο πρόεδρος της ΠΟΠΟ παρουσίασε την τραγική εικόνα του δημογραφικού προβλήματος της πατρίδας μας, την υπογεννητικότητα, την γήρανση του πληθυσμού, τις συνέπειες που θα έχει στο ασφαλιστικό και το γεγονός ότι η Πολιτεία ακόμα δεν έχει υιοθετήσει ένα στρατηγικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του.

Ανέφερε επίσης ότι ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες μετά από 20 χρόνια δράσης της Οργάνωσης μας, για την πλήρη αναγνώριση της τρίτεκνης οικογένειας ως πολύτεκνης με ότι αυτό συνεπάγεται, την εξομοίωση του επιδόματος τέκνου και της αντιμισθίας των εθνοφρουρών, την επαναφορά του επιδόματος μάνας και για τις τρίτεκνες όπως ίσχυε μέχρι το 2012, καθώς και τις προτάσεις μας για τον καταρτισμό Εθνικής δημογραφικής πολιτικής.

Ο βουλευτής του Κινήματος κ. Γιωργάλλας, συμφώνησε ότι το δημογραφικό είναι μείζον πρόβλημα για την κυπριακή κοινωνία και ότι σειρά αιτημάτων της Οργάνωσης μας θα στηριχτούν έμπρακτα στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Παραδώσαμε υπόμνημα με τα δίκαια αιτήματα της Οργάνωσης μας καθώς επίσης και τις προτάσεις μας για τον καταρτισμό της Δημογραφικής Πολιτικής. 

 

Ο Γ. ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΖΗΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΜΑΝΑΣ ΣΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ

Κοινοβουλευτική ερώτηση σχετικά με τη μη επαναφορά του επιδόματος μάνας για τις μητέρες που έχουν γεννήσει τρία παιδιά απέστειλε ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, ζητώντας διευκρινήσεις από τον αρμόδιο υπουργό.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση ημερομηνίας 9 Ιανουαρίου ο κ Περδίκης αναφέρει τα έξης:

"Έχω πληροφορηθεί ότι η Κυβέρνηση έχει επαναφέρει μερικώς το επίδομα πολύτεκνης μάνας. Παρόλα αυτά, δεν έχει επανέλθει το επίδομα μάνας για τις μητέρες που έχουν γεννήσει τρία παιδιά, κατά τον ίδιο τρόπο που έχει επανέλθει για τις μητέρες με τέσσερα και πλέον παιδιά.

 Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων εάν προτίθεται να επαναφέρει το επίδομα μάνας και για τις τρίτεκνες μητέρες όπως και πριν το 2012."

Επίσης, ο κ. Περδίκης απέστειλε κοινοβουλευτική ερώτηση στις 10 Ιανουαρίου ζητώντας να μάθει από τον αρμόδιο υπουργό εάν η κυβέρνηση προτίθεται να εντάξει τις τρίτεκνες οικογένειες στον ορισμό των πολύτεκνων οικογενειών: 

"Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων εάν η Κυβέρνηση προτίθεται να εντάξει και τις τρίτεκνες οικογένειες στον ορισμό των πολύτεκνων οικογενειών όπως συμβαίνει σε αρκετές άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν δημογραφικό πρόβλημα προσφέροντας τους όλες τις χορηγίες, επιδόματα και διευκολύνσεις που δίνονται στις οικογένειες που αριθμούν από τέσσερα παιδιά και πλέον, αυξάνοντας αναλόγως τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να μην περιοριστούν τα δικαιώματα αυτών των οικογενειών που σήμερα καθορίζονται ως πολύτεκνες.

 

Την Παρασκευή 11/1/2019 αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελών Οικογενειών (ΠΟΠΟ) με επικεφαλής τον πρόεδρο της Οργάνωσης Ευθύμιο Στρούθο, είχε συνάντηση στα γραφεία της Κ.Ε. ΑΚΕΛ με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.

Στη συνάντηση τέθηκαν τα προβλήματα που ταλανίζουν τις τρίτεκνες οικογένειες και είναι κοινή διαπίστωση ότι η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους επέφερε κατακόρυφη μείωση στις γεννήσεις με όλα τα αρνητικά συνεπακόλουθα π.χ. αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα στη Κύπρο.

Τα μέτρα που εισηγείται η Οργάνωση είναι:

1)       Η δημιουργία καταλλήλων δομών φύλαξης των παιδιών σε νηπιακή αλλά και σχολική ηλικία με χαμηλό κόστος για να μπορούν οι γονείς να εργαστούν και να εναρμονιστεί η οικογένεια με την εργασία.

2)       Δημιουργία φοιτητικών διευκολύνσεων π.χ. αύξηση φοιτητικού επιδόματος δημιουργία εστιών στέγασης και σίτισης των φοιτητών.

3)       Επαναφορά του επιδόματος μάνας που ενώ στις πολύτεκνες μάνες επαναφέρθηκε ενώ στις τρίτεκνες όχι.

4)       Εξίσωση δικαιωμάτων και διευκολύνσεων τρίτεκνων οικογενειών  με τις πολύτεκνες οικογένειες.

5)       Αλλαγή στον τρόπο τιμολόγησης του νερού και του ρεύματος γιατί με τον υφιστάμενο τρόπο τιμολόγησης που γίνεται ανάλογα με τη κατανάλωση, λειτουργεί τιμωρητικά  για τις πολυμελείς οικογένειες.

6)       Αναβάθμιση της λειτουργίας δημογραφικού φορέα.

 Η αντιπροσωπεία της ΠΟΠΟ ανακοίνωσε επίσης ότι σε συνεργασία με την αντίστοιχη Ελλαδική οργάνωση θα διοργανώσουν ημερίδα με θέμα το δημογραφικό.

 Ο Αντρος Κυπριανού συμφώνησε σε όλα τα σημεία, με έμφαση στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας η οποία σε βάθος χρόνου θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην οικονομία και υποσχέθηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες για προώθηση με πολιτική δράση για επίλυση του προβλήματος. Τόνισε επίσης ότι η μη καταβολή του επιδόματος μάνας στις τρίτεκνες μάνες αποτελεί διάκριση και πρέπει να διορθωθεί.

Συμφώνησε σε όλα τα σημεία που έθεσε η αντιπροσωπεία και ανέφερε ότι όλα τα αιτήματα που υπέβαλε η ΠΟΠΟ θα συζητηθούν επισταμένα και θα μελετηθεί το ενδεχόμενο το ΑΚΕΛ να τα εγγράψει στο κεφάλαιο Δ  της Βουλής των Αντιπροσώπων για να διεξαχθεί ολοκληρωμένη πολιτική συζήτηση επί όλων των θεμάτων που απασχολούν τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Η συνάντηση έκλεισε με την πλήρη ταύτιση  απόψεων και θέσεων της Οργάνωσης και του γ.γ του ΑΚΕΛ.

 

 

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου τετραμελής αντιπροσωπεία της γραμματείας της οργάνωσης πενταμελούς οικογένειας ΠΟΠΟ, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Ευθύμιο Στρούθο, τον γενικό ταμεία Χριστόδουλο Πιτσιρή, την εκπρόσωπο Τύπου Ελένη Μωυσέως και το βοηθό εκπρόσωπο Τύπου Μάριο Χρίστου, είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων Γιώργο Περδίκη στα γραφεία του Κινήματος.

Στη συνάντηση τέθηκαν από τους εκπροσώπους της ΠΟΠΟ τα προβλήματα που ταλανίζουν τις τρίτεκνες οικογένειες, όπως είναι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στους πολίτες και η έλλειψη στήριξης και υποδομών από το κράτος, όπως είναι οι σταθμοί φύλαξης νηπίων και παιδιών με χαμηλά τροφεία, η αποκοπή η και η μείωση επιδομάτων π.χ. φοιτητικής χορηγίας, οι ψηλές τιμολογήσεις σε αγαθά πρώτης ανάγκης π.χ. ηλεκτρισμός, νερό, καύσιμα κ.α.

Η αποκοπή του επιδόματος μάνας και η επιλεκτική επαναφορά από την Υπουργό Εργασίας μόνο για τις πολύτεκνες μάνες αλλά και άλλες αδικίες που υφίστανται οι τρίτεκνες οικογένειες καθιστούν τη διαβίωση και την ποιότητα ζωής αυτών των οικογενειών δύσκολη. Αίτημα της οργάνωσης είναι η εξωμείωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες για να απολαμβάνουν τα ίδια ωφελήματα.

Επίλυση των προβλημάτων θα σημαίνει ενθάρυνση των ζευγαριών για την απόκτηση τρίτου παιδιού και απάμβλυνση του τεράστιου προβλήματος της υπογεννητικότητας.

Ο Γιώργος Περδίκης συμφώνησε σε όλα τα θέματα που τέθηκαν ενώπιον του και εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του στους αγώνες και τις διεκδικήσεις της οργάνωσης.

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Η Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας (ΠΟΠΟ) εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της προς την Υπουργό Εργασίας και την Κυβέρνηση, για τον τρόπο αντιμετώπισης της τρίτεκνης μάνας.

Μετά την εξαγγελία της Υπουργού για την επαναφορά του επιδόματος μάνας στις πολύτεκνες μάνες είχαμε συνάντηση με την Υπουργό, όπου και εκφράσαμε την δυσαρέσκεια για την παραγνώριση της τρίτεκνης μάνας, η οποία και αυτή λάμβανε το επίδομα μέχρι το 2012. Μας είχε υποσχεθεί τότε ότι θα διερευνούσε το θέμα και ότι θα αποκαθιστούσε την αδικία.

Αντί της αποκατάστασης της αδικίας εξαγγέλθηκε η παραχώρηση και έκτακτου χριστουγεννιάτικου επιδόματος μάνας και πάλιν μόνο για τις πολύτεκνες μάνες .

Η πρόσφατη δημογραφική έκθεση της Στατιστικής Υπηρεσίας για το 2017 κατέδειξε  τα τραγικά στοιχεία του δημογραφικού της χώρας μας. Ο δείκτης γεννήσεων μειώθηκε περαιτέρω στο 1,32.

Η συνεισφορά των πολύτεκνων οικογενειών με 4 παιδιά στις γεννήσεις ήταν 245 παιδιά ενώ των τρίτεκνων οικογενειών ήταν 1,162 παιδιά. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι το κλειδί στην υπογεννητικότητα είναι η τρίτεκνη οικογένεια, ως εκ τούτου η όλη προσπάθεια της οργάνωσης μας επικεντρώνεται ακόμα περισσότερο στο να δοθούν περισσότερα κίνητρα στις 3,376 των οικογενειών με δύο παιδιά, ώστε να προχωρήσουν στην απόκτηση και 3ου παιδιού.

Έφτασε η ώρα, που η πολιτεία επιτέλους θα πρέπει να αναγνωρίσει την τρίτεκνη οικογένεια  ως πολύτεκνη , με ότι αυτό συνεπάγεται .

Καλούμε και πάλιν την Υπουργό Εργασίας και την Κυβέρνηση να επανεξετάσει άμεσα το θέμα της επαναφοράς του επιδόματος μάνας και στις τρίτεκνες  οικογένειες .

Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας (ΠΟΠΟ)      

 

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη παιδική εκδήλωση που διοργανώνει η επαρχιακή επιτροπή ΠΟΠΟ Λευκωσίας –Κερύνειας.

Η εκδήλωση που έγινε πλέον θεσμός στόχο έχει να ψυχαγωγήσει και να προσφέρει μια νότα ξεγνοιασιάς και χαράς στα παιδιά των οικογενειών μελών της οργάνωσης. Στη φετινή εκδήλωση τα παιδιά και οι συνοδοί των παιδιών διασκέδασαν με τον κλόουν, τον ταχυδακτυλουργό, έκαναν facepainting. 

Eπίσης προσφέρθηκαν σε όλους κεραστικά.

 

Τέλος, ο Άη Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά και φεύγοντας, έπαιρναν μαζί τους όλοι νόστιμους ζεστούς λουκουμάδες.

Παράσταση της Παιδικής Σκηνής του Περιφερειακού Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» με το έργο «ΤΟ ΑΣΤΡΟΓΕΝΝΗΤΟ ΠΑΙΔΙ» του Όσκαρ Ουάιλντ προσφορά της Π.Ο.Π.Ο. Λάρνακας προς τα παιδιά το Σαββάτο 22 Δεκεμβρίου 2018. Η είσοδος είναι δωρεάν. Σε όσα παιδιά παρευρεθούν θα παραχωρηθεί δωράκι. 

 Μια κρύα νύχτα του χειμώνα ένα λαμπερό αστέρι, όμοιο με κομμάτι από χρυσάφι, πέφτει από τον ουρανό, αγγίζοντας κι άλλα αστέρια στην τροχιά του. Φωλιάζει στο χιονισμένο δάσος. Ένας ξυλοκόπος σκύβει να πιάσει το θησαυρό. Σηκώνει το χρυσαφένιο μανδύα που είναι καμωμένος από αστέρια, αλλά δεν υπάρχει θησαυρός. Ούτε χρυσάφι, ούτε ασήμι. Μονάχα ένα παιδί που κοιμάται, ένα αστερόπαιδο…

Και έτσι αρχίζει η ιστορία και το ταξίδι της ζωής για το αστρογέννητο παιδί που έρχεται να μας ταξιδέψει μαζί του και να μας διδάξει για τις μεγάλες αξίες όπως η ομορφιά, η καλοσύνη, η ταπεινότητα, η μετάνοια, η ηθική, η δικαιοσύνη, η προσφορά, η Αγάπη.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία : Μόνικα Μελέκη, Μουσική: Ανδρέας  Γερολέμου

Ενορχήστρωση τραγουδιών : Βαλεντίνος Βαλιαντή, Χορογραφίες: Ρόζα Μαρία Πάντζη

Ηθοποιοί : Μαρία Ζορλή, Μαρία Μεσαρίτη, Δημήτρης Χατζηπαύλου, Χρίστος Χρυσάνθου, Γιώτα Ηλία.

 

Page 1 of 28

ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΕΔΟΣ

Συνδεθείτε μαζί μας

diafimiste edo

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ