ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΣΕ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ ΑΡΡΕΝΟΓΟΝΙΚΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
Last Updated on Sep 29 2019

ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΣΕ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ...

Με απόφαση του Υπουργού Άμυνας που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 23 Αυγούστου 2019 θα παραχωρείται πρόσθετο...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
Last Updated on Sep 29 2019

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ...

Το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει και τη φετινή σχολική χρονιά 2019 – 2020 να παραχωρεί δωρεάν...
ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Last Updated on Aug 07 2019

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ...

Επειδή πολλά μέλη της ΠΟΠΟ ταξιδεύουν αυτή την περίοδο στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, να ενημερώσουμε ότι με την...
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟ KES COLLEGE
Last Updated on Jul 22 2019

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟ...

Το KES COLLEGE προσφέρει στα μέλη της ΠΟΠΟ υποτροφίες 20% επί των διδάκτρων. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον διαδυχτιακό...
ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΠΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ-ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ
Last Updated on Jul 11 2019

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ...

Την καθιερωμένη εκδήλωση βράβευσης τελειόφοιτων Μέσης Εκπαίδευσης πραγματοποίησε η Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελών Οικογενειών (ΠΟΠΟ)...
ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ - ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Με απόφαση του Υπουργού Άμυνας που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 23 Αυγούστου 2019 θα παραχωρείται πρόσθετο χορήγημα σε εθνοφρουρούς που πληρούν τα κριτήρια που τέθηκαν και αφορά οικογένειες που τουλάχιστον τρία ή περισσότερα παιδιά υπηρέτησαν ή υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά. Ως ημερομηνία εφαρμογής αναφέρεται η 1η Μαΐου 2017.

Θα πρέπει να υποβληθούν αίτησης καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

 Το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει και τη φετινή σχολική χρονιά 2019 – 2020 να παραχωρεί δωρεάν εισιτήρια σε οικογένειες σύμφωνα με την υφιστάμενη Γνωστοποίηση που αφορά στον Πίνακα κομίστρων κατ’ επιβάτη για την παροχή δημόσιας υπηρεσίας εσωτερικών οδικών επιβατικών μεταφορών σε τακτικές γραμμές.

Για οικογένειες με περισσότερα από δύο παιδιά που φοιτούν ταυτόχρονα στη Μέση και Τεχνική Δημόσια Εκπαίδευση, καταβάλλεται το μαθητικό εισιτήριο των €10 μόνο για το ένα παιδί, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά δικαιούνται να προμηθευτούν δωρεάν μαθητικό εισιτήριο. Για τις πολύτεκνες οικογένειες με περισσότερα από ένα παιδιά που φοιτούν ταυτόχρονα στη Μέση και Τεχνική Δημόσια Εκπαίδευση, καταβάλλεται το μαθητικό εισιτήριο των €10 μόνο για το ένα παιδί και εξαιρούνται τα υπόλοιπα.

Για την παραλαβή των εισιτηρίων, οι γονείς / κηδεμόνες των μαθητών θα πρέπει να προσκομίσουν στο Γραφείο του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Πολυκατοικία ZEFXIS 4ος όροφος, Δελφών 10 (στη γωνία των οδών Αχαιών και Δελφών), Άγιος Ανδρέας, Λευκωσία τα πιο κάτω έγγραφα: 

(α) Ταυτότητα πολυτέκνων και

(β) Πρωτότυπη βεβαίωση φοίτησης για κάθε μαθητή που φοιτά στην Μέση Εκπαίδευση 

Για πληροφορίες και παραλαβή των εισιτηρίων οι γονείς / κηδεμόνες των μαθητών μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο στα πιο κάτω τηλέφωνα: 22582316 - 22582315


Επειδή πολλά μέλη της ΠΟΠΟ ταξιδεύουν αυτή την περίοδο στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, να ενημερώσουμε ότι με την επίδειξη της κάρτας μέλους, τα μέλη μας και οι οικογένειες τους δικαιούνται ΔΩΡΕΑΝ είσοδο στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Το KES COLLEGE προσφέρει στα μέλη της ΠΟΠΟ υποτροφίες 20% επί των διδάκτρων.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον διαδυχτιακό  εκπτωτικό κατάλογο της οργάνωσης.

Την καθιερωμένη εκδήλωση βράβευσης τελειόφοιτων Μέσης Εκπαίδευσης πραγματοποίησε η Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελών Οικογενειών (ΠΟΠΟ) Λευκωσίας – Κερύνειας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Παλιά Αγορά Παλουριώτισσας», στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, εκπροσώπων κομμάτων, εκπροσώπων του Δημάρχου Λευκωσίας και άλλων οργανώσεων.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα των πολύπλευρων  δραστηριοτήτων της Π.Ο.Π.Ο. όπου πέραν από την στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών για την βελτίωση των οικογενειακών συνθηκών επιβίωσής τους, στόχο έχει όπως οι δραστηριότητες της να επεκτείνονται σε αρκετούς τομείς ούτως ώστε να δίνεται ένα διαφορετικό χρώμα και στίγμα στην σωστή διαπαιδαγώγηση των νέων μας και στην κοινωνία ευρύτερα, τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΠΟΠΟ Λευκωσίας-Κερύνειας Χαράλαμπος Ηρακλείδης.

Εξήγησε παράλληλα ότι η Π.Ο.Π.Ο., θέλοντας να ξεφύγει από τα καθιερωμένα πρότυπα βράβευσης με χρηματικό ποσό όπως συνηθίζεται να γίνεται στα σχολεία, προσπαθεί με την καθιερωμένη της εκδήλωση και με ένα διαχρονικό βραβείο όπου από την μια να βραβεύονται οι καλύτεροι στην βαθμολογία μαθητές και μαθήτριες για την προσπάθεια που έχουν καταβάλει να φέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στη μόρφωση τους και από την άλλη να γίνεται και η προβολή Κυπρίων και Ελλήνων καλλιτεχνών στην ζωγραφική και γλυπτική  όπου προάγει τις αξίες για δημιουργία συνείδησης ανθρώπου.

«Δεν είναι πολυτέλεια εν μέσω οικονομικής κρίσης η ενίσχυση των καλλιτεχνών μας. Είναι μια έμπρακτη κίνηση εκτίμησης του πνευματικού κόσμου της Κύπρου μας», σημείωσε ο Χ. Ηρακλείδης.

Η συνεχιζόμενη συρρίκνωση του κοινωνικού Κράτους με την στέρηση από την Παιδεία μερικών εκατομμυρίων ευρώ και γενικά από τις κοινωνικές παροχές έχουν επιδεινώσει τα προβλήματα στην Κυπριακή Κοινωνία, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΟΠΟ Λευκωσίας-Κερύνειας, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για τις περικοπές που έχουν επιβληθεί στο επίδομα τέκνου και στην Κρατική Φοιτητική Μέριμνα και το Φοιτητικό Πακέτο εισάγοντας νέες μεθόδους παραχώρησης τους.

«Η Πολιτεία έχει καθήκον και υποχρέωση να αναβαθμίζει την μόρφωση των παιδιών της και την Παιδεία», υπέδειξε.

Στην εκδήλωση απηύθυνε επίσης χαιρετισμό και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από τους Γιώργο Γρηγορίου και Φρειδερίκη Τομπάζου.

 

 

Τετραμελής αντιπροσωπεία της Γραμματείας της ΠΟΠΟ αποτελούμενη απο τον πρόεδρο της οργάνωσης Ευθύμιο Στρούθο, τον αναπληρωτή πρόεδρο Χαράλαμπο Ηρακλείδη , τον οργανωτικό γραμματέα Αντώνη Χατζηαντώνη και την εκπρόσωπο Τύπου Ελένη Μωϋσέως επισκέφτηκε την Τετάρτη 10 Ιουλίου την Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου.

Στη συνάντηση τέθηκαν τα αιτήματα της οργάνωσης προς το συγκεκριμένο υπουργείο.

 

Τα αιτήματα που τέθηκαν ήταν:

 

1)       Η χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς από μαθητές και η δωρεάν μεταφορά για τα παιδιά τρίτεκνων οικογενειών.

2)       Δωρεάν διακίνηση των τριτέκνων οικογενειών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

3)       Δωρεάν είσοδος στα μέλη της οργάνωσης και στις οικογένειες τους στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

4)       Δημιουργία ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας με Ελλάδα για διευκόλυνση των φοιτητών οι οποίοι πολλές φορές χρειάζεται να μεταφέρουν αεροπορικώς αποσκευές με τεράστιο κόστος.

 

Η Υπουργός απαντώντας, τόνισε ότι αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα προώθησης των αιτημάτων τα οποία βρίσκει απόλυτα λογικά και επιβεβλημένα.

Υποσχέθηκε παράλληλα επίλυση των θεμάτων που προκύπτουν.

Η συνάντηση έληξε με το αισιόδοξο μήνυμα από την Υπουργό ότι  θα ευοδωθούν οι προσπάθειες της ΠΟΠΟ για εξομοίωση της οργάνωσης με τους πολύτεκνους.

 

Η ΠΟΠΟ στην προσπάθεια της να εναρμονίσει το καταστατικό της οργάνωσης με τις οδηγίες της νέας νομοθεσίας περί Σωματείων και Οργανώσεων, πραγματοποίησε έκτακτο καταστατικό Συνέδριο.

Οι εργασίες του Συνεδρίου διεξήχθησαν την Κυριακή 30 Ιουνίου στο πολιτιστικό κέντρο  "Παλιά αγορά " στην Παλλουριώτισα.

Οι καταστατικές αλλαγές καταρτίστηκαν  σε συνεργασία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου με το νομικό σύμβουλο της οργάνωσης.

Οι αλλαγές εγκρίθηκαν πλειοψηφικά από τους σύνεδρους.

Η Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελών Οικογενειών (ΠΟΠΟ) εκφράζει τη θλίψη της για τον αδόκητο

θάνατο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Στο πρόσωπο του Δημήτρη Χριστόφια, η ΠΟΠΟ και οι πενταμελείς οικογένειες έβρισκαν πάντοτε ένα υποστηρικτή και συμπαραστάτη.

Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο και η Γραμματεία της ΠΟΠΟ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Δημήτρη Χριστόφια.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

 

22/06/2019

 

ΣΗΜ: Η φωτογραφία είναι από συνάντηση της ηγεσίας της ΠΟΠΟ με τον Δημήτρη Χριστόφια το 2006 όταν ήταν Πρόεδρος της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ) ενημέρωσε την οργάνωση μας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού αποφάσισε ότι το δικαίωμα δωρεάν εισιτηρίου στις πενταμελείς οικογένειες, παύει να ισχύει.

Αυτό που θα ισχύει από τις καλοκαιρινές παραστάσεις θα είναι ότι ρα μέλη της ΠΟΠΟ, με την προσκόμιση της ταυτότητας της Οργάνωσης, θα καταβάλλουν το ποσό των 6 ευρώ για το εισιτήριο.

 

Στα πλαίσια της προσπάθειας της Οργάνωσης μας για εναρμόνιση των καταστατικών προνοιών με τη νέα νομοθεσία που αφορά σωματεία και οργανώσεις, η ΠΟΠΟ συγκαλεί Παγκύπριο Καταστατικό Συνέδριο και καλεί τα μέλη της οργάνωσης όπως ταραστούν.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του κοινωνικοπολιτιστικού κέντρου του Δήμου Λευκωσίας  "Παλιά αγορά" στην Παλλουριώτισσα την Κυριακή 30 Ιουνίου η ώρα 11 π.μ.

 

 

 

Page 1 of 29

ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΕΔΟΣ

Συνδεθείτε μαζί μας

diafimiste edo

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ