ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Last Updated on Aug 07 2019

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ...

Επειδή πολλά μέλη της ΠΟΠΟ ταξιδεύουν αυτή την περίοδο στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, να ενημερώσουμε ότι με την...
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟ KES COLLEGE
Last Updated on Jul 22 2019

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟ...

Το KES COLLEGE προσφέρει στα μέλη της ΠΟΠΟ υποτροφίες 20% επί των διδάκτρων. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον διαδυχτιακό...
ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΠΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ-ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ
Last Updated on Jul 11 2019

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ...

Την καθιερωμένη εκδήλωση βράβευσης τελειόφοιτων Μέσης Εκπαίδευσης πραγματοποίησε η Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελών Οικογενειών (ΠΟΠΟ)...
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Last Updated on Jul 10 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ...

    Τετραμελής αντιπροσωπεία της Γραμματείας της ΠΟΠΟ αποτελούμενη απο τον πρόεδρο της οργάνωσης Ευθύμιο Στρούθο, τον αναπληρωτή...
ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΠΟ
Last Updated on Jul 05 2019

ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ...

Η ΠΟΠΟ στην προσπάθεια της να εναρμονίσει το καταστατικό της οργάνωσης με τις οδηγίες της νέας νομοθεσίας περί Σωματείων και...
ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ - ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


Επειδή πολλά μέλη της ΠΟΠΟ ταξιδεύουν αυτή την περίοδο στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, να ενημερώσουμε ότι με την επίδειξη της κάρτας μέλους, τα μέλη μας και οι οικογένειες τους δικαιούνται ΔΩΡΕΑΝ είσοδο στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Το KES COLLEGE προσφέρει στα μέλη της ΠΟΠΟ υποτροφίες 20% επί των διδάκτρων.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον διαδυχτιακό  εκπτωτικό κατάλογο της οργάνωσης.

Την καθιερωμένη εκδήλωση βράβευσης τελειόφοιτων Μέσης Εκπαίδευσης πραγματοποίησε η Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελών Οικογενειών (ΠΟΠΟ) Λευκωσίας – Κερύνειας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Παλιά Αγορά Παλουριώτισσας», στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, εκπροσώπων κομμάτων, εκπροσώπων του Δημάρχου Λευκωσίας και άλλων οργανώσεων.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα των πολύπλευρων  δραστηριοτήτων της Π.Ο.Π.Ο. όπου πέραν από την στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών για την βελτίωση των οικογενειακών συνθηκών επιβίωσής τους, στόχο έχει όπως οι δραστηριότητες της να επεκτείνονται σε αρκετούς τομείς ούτως ώστε να δίνεται ένα διαφορετικό χρώμα και στίγμα στην σωστή διαπαιδαγώγηση των νέων μας και στην κοινωνία ευρύτερα, τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΠΟΠΟ Λευκωσίας-Κερύνειας Χαράλαμπος Ηρακλείδης.

Εξήγησε παράλληλα ότι η Π.Ο.Π.Ο., θέλοντας να ξεφύγει από τα καθιερωμένα πρότυπα βράβευσης με χρηματικό ποσό όπως συνηθίζεται να γίνεται στα σχολεία, προσπαθεί με την καθιερωμένη της εκδήλωση και με ένα διαχρονικό βραβείο όπου από την μια να βραβεύονται οι καλύτεροι στην βαθμολογία μαθητές και μαθήτριες για την προσπάθεια που έχουν καταβάλει να φέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στη μόρφωση τους και από την άλλη να γίνεται και η προβολή Κυπρίων και Ελλήνων καλλιτεχνών στην ζωγραφική και γλυπτική  όπου προάγει τις αξίες για δημιουργία συνείδησης ανθρώπου.

«Δεν είναι πολυτέλεια εν μέσω οικονομικής κρίσης η ενίσχυση των καλλιτεχνών μας. Είναι μια έμπρακτη κίνηση εκτίμησης του πνευματικού κόσμου της Κύπρου μας», σημείωσε ο Χ. Ηρακλείδης.

Η συνεχιζόμενη συρρίκνωση του κοινωνικού Κράτους με την στέρηση από την Παιδεία μερικών εκατομμυρίων ευρώ και γενικά από τις κοινωνικές παροχές έχουν επιδεινώσει τα προβλήματα στην Κυπριακή Κοινωνία, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΟΠΟ Λευκωσίας-Κερύνειας, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για τις περικοπές που έχουν επιβληθεί στο επίδομα τέκνου και στην Κρατική Φοιτητική Μέριμνα και το Φοιτητικό Πακέτο εισάγοντας νέες μεθόδους παραχώρησης τους.

«Η Πολιτεία έχει καθήκον και υποχρέωση να αναβαθμίζει την μόρφωση των παιδιών της και την Παιδεία», υπέδειξε.

Στην εκδήλωση απηύθυνε επίσης χαιρετισμό και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από τους Γιώργο Γρηγορίου και Φρειδερίκη Τομπάζου.

 

 

Τετραμελής αντιπροσωπεία της Γραμματείας της ΠΟΠΟ αποτελούμενη απο τον πρόεδρο της οργάνωσης Ευθύμιο Στρούθο, τον αναπληρωτή πρόεδρο Χαράλαμπο Ηρακλείδη , τον οργανωτικό γραμματέα Αντώνη Χατζηαντώνη και την εκπρόσωπο Τύπου Ελένη Μωϋσέως επισκέφτηκε την Τετάρτη 10 Ιουλίου την Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου.

Στη συνάντηση τέθηκαν τα αιτήματα της οργάνωσης προς το συγκεκριμένο υπουργείο.

 

Τα αιτήματα που τέθηκαν ήταν:

 

1)       Η χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς από μαθητές και η δωρεάν μεταφορά για τα παιδιά τρίτεκνων οικογενειών.

2)       Δωρεάν διακίνηση των τριτέκνων οικογενειών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

3)       Δωρεάν είσοδος στα μέλη της οργάνωσης και στις οικογένειες τους στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

4)       Δημιουργία ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας με Ελλάδα για διευκόλυνση των φοιτητών οι οποίοι πολλές φορές χρειάζεται να μεταφέρουν αεροπορικώς αποσκευές με τεράστιο κόστος.

 

Η Υπουργός απαντώντας, τόνισε ότι αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα προώθησης των αιτημάτων τα οποία βρίσκει απόλυτα λογικά και επιβεβλημένα.

Υποσχέθηκε παράλληλα επίλυση των θεμάτων που προκύπτουν.

Η συνάντηση έληξε με το αισιόδοξο μήνυμα από την Υπουργό ότι  θα ευοδωθούν οι προσπάθειες της ΠΟΠΟ για εξομοίωση της οργάνωσης με τους πολύτεκνους.

 

Η ΠΟΠΟ στην προσπάθεια της να εναρμονίσει το καταστατικό της οργάνωσης με τις οδηγίες της νέας νομοθεσίας περί Σωματείων και Οργανώσεων, πραγματοποίησε έκτακτο καταστατικό Συνέδριο.

Οι εργασίες του Συνεδρίου διεξήχθησαν την Κυριακή 30 Ιουνίου στο πολιτιστικό κέντρο  "Παλιά αγορά " στην Παλλουριώτισα.

Οι καταστατικές αλλαγές καταρτίστηκαν  σε συνεργασία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου με το νομικό σύμβουλο της οργάνωσης.

Οι αλλαγές εγκρίθηκαν πλειοψηφικά από τους σύνεδρους.

Η Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελών Οικογενειών (ΠΟΠΟ) εκφράζει τη θλίψη της για τον αδόκητο

θάνατο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Στο πρόσωπο του Δημήτρη Χριστόφια, η ΠΟΠΟ και οι πενταμελείς οικογένειες έβρισκαν πάντοτε ένα υποστηρικτή και συμπαραστάτη.

Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο και η Γραμματεία της ΠΟΠΟ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Δημήτρη Χριστόφια.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

 

22/06/2019

 

ΣΗΜ: Η φωτογραφία είναι από συνάντηση της ηγεσίας της ΠΟΠΟ με τον Δημήτρη Χριστόφια το 2006 όταν ήταν Πρόεδρος της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ) ενημέρωσε την οργάνωση μας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού αποφάσισε ότι το δικαίωμα δωρεάν εισιτηρίου στις πενταμελείς οικογένειες, παύει να ισχύει.

Αυτό που θα ισχύει από τις καλοκαιρινές παραστάσεις θα είναι ότι ρα μέλη της ΠΟΠΟ, με την προσκόμιση της ταυτότητας της Οργάνωσης, θα καταβάλλουν το ποσό των 6 ευρώ για το εισιτήριο.

 

Στα πλαίσια της προσπάθειας της Οργάνωσης μας για εναρμόνιση των καταστατικών προνοιών με τη νέα νομοθεσία που αφορά σωματεία και οργανώσεις, η ΠΟΠΟ συγκαλεί Παγκύπριο Καταστατικό Συνέδριο και καλεί τα μέλη της οργάνωσης όπως ταραστούν.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του κοινωνικοπολιτιστικού κέντρου του Δήμου Λευκωσίας  "Παλιά αγορά" στην Παλλουριώτισσα την Κυριακή 30 Ιουνίου η ώρα 11 π.μ.

 

 

 

Με επιστολή του προς το ΔΣ της ΠΟΠΟ, το AmericanCollege αναφέρει ότι για ακόμα μια χρονιά είναι κοντά στις ευπαθείς ομάδες παραχωρώντας υποτροφίες σε πενταμελείς οικογένειες.

Στην επιστολή παρατίθενται όλες οι σχετικές πληροφορίες για τις τρέχουσες υποτροφίες, οι οποίες δίνονται στα μέλη της ΠΟΠΟ και τις οικογένειες τους, οι όροι και μια σύντομη περιγραφή των κυρίων προγραμμάτων.

Όσοι λοιπόν είναι δικαιούχοι μπορούν να αιτηθούν για υποτροφία 35% για όλα τα έτη σπουδών ανεξαιρέτως κλάδου. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπάρχει περιορισμός υποτροφιών και πως αν το Κολέγιο κρίνει σκόπιμο μπορεί να αυξήσει παραπάνω την υποτροφία.

Τα ετήσια δίδακτρα στο Κολέγιο είναι 4500€ για τα προπτυχιακά προγράμματα. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι δικαιούνται κρατικής φοιτητικής χορηγίας, θα πρέπει να γνωρίζουν πως τουλάχιστον το 57% των διδάκτρων από την φοιτητική χορηγία και τα εναπομείναντα ετήσια δίδακτρα δεν ξεπερνούν τα 360. Αντίστοιχα, όσο αφορά για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του AmericanCollege, του οποίου τα ετήσια δίδακτρα αγγίζουν τα5400€, το τελικό ετήσιο ποσό ανέρχεται μόνο στα 945€.

Αυτή η υποτροφία αποτελεί μια σημαντική οικονομική ενίσχυση σε μέλη της ΠΟΠΟ και τις οικογένειες τους που σκοπεύουν να σπουδάσουν σε αξιολογημένα και ποιοτικά προγράμματα σπουδών.

 

ΟΡΟΙ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

 

·         Οι δικαιούχοι θα πρέπει να πληρούν τα κριτήρια εισδοχής του κολεγίου μας και να υποβάλουν αίτηση για παραχώρηση υποτροφίαςκαι αίτηση για εισδοχή στο κολέγιο μας με βάση την διαδικασία εισδοχής μέχρι την Παρασκευή 20/9/2019.

 

·        Οι υποτροφίες ισχύουν για έναρξη σπουδών στο Χειμερινό Εξάμηνο 2019, του οποίου η έναρξη μαθημάτων είναι Δευτέρα 8/10/2019

 

·        Το Κολέγιο θα ζητήσει τη φοιτητική χορηγία μετά το πέρας του κάθε ακαδημαϊκού έτους, ώστε να διευκολύνει περαιτέρω την αποπληρωμή των διδάκτρων.

 

·        Σε περίπτωση σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, το Κολέγιο δύναται να αυξήσει την υποτροφία.

 

·        Η υποτροφία θα ισχύει για τα επόμενα έτη, μόνο αν οι φοιτητές έχουν παρουσιάζονται τουλάχιστον στο 70% των μαθήματων.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

 

Το Κολέγιο έχει συνολικά 14 αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών, για τα οποία μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και λεπτομέρειες στην επίσημη ιστοσελίδα του Κολεγίου.

·         Οι φοιτητές των Μαγειρικών Τεχνών έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς, να διδαχθούν από κορυφαίους σεφ, όπως ο Τιμολέων Διαμαντής και να εργοδοτηθούν σε γνωστά εστιατόρια μέσω πρακτικής άσκησης και του γραφείου καριέρας.

 

·        Η Διοίκηση Ξενοδοχείου είναι ένας ανερχόμενος κλάδος με μεγάλη ζήτηση και το Κολέγιο χαρακτηρίζεται από πολύχρονη παράδοση και διασυνδέσεις. Ημέρα καριέρας, εκπαιδευτικές επισκέψεις, επαγγελματικά σεμινάρια και guestlecturers είναι κάποιες από τις παροχές του Κολεγίου.

 

·        Οι φοιτητές της Μηχανογραφημένης Λογιστικής προετοιμάζονται για επαγγελματικά πιστοποιητικά και μαθαίνουν κορυφαία λογιστικά προγράμματα από επαγγελματίες Ορκωτούς Λογιστές, ώστε να εργαστούν ως Βοηθοί Λογιστηρίου.

 

·        Το προπτυχιακό και μεταπτυχιακό Διοίκησης Επιχειρήσεων προετοιμάζουν τους φοιτητές για υπεύθυνες θέσεις στην αγορά εργασίας, ενώ υπάρχει δυνατότητα πρακτικής άσκησης και δωρεάν επαγγελματικών σεμιναρίων.

 

·        Οι φοιτητές, οι οποίοι θέλουν να εργαστούν ως Τεχνικοί Δικτύων Υπολογιστών, προετοιμάζονται για επαγγελματικά πιστοποιητικά στα σύγχρονα εργαστήρια του Κολεγίου από επαγγελματίες Μηχανικούς Υπολογιστών.

 

 

 

Αντιπροσωπεία της  Γραμματείας της Οργάνωσης  μας, με επικεφαλής το Πρόεδρο Ευθύμιο Στρούθο και άλλα πέντε μέλη της Γραμματείας, είχε στις 02/05/2019 συνάντηση με τον  Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Βουλευτή του Κόμματος  κ. Ονούφριο Κουλά .

Κατά την συνάντηση ο Πρόεδρος της Οργάνωσης μας  παρουσίασε την τραγική εικόνα του δημογραφικού προβλήματος της πατρίδας μας, την υπογεννητικότητα, την γήρανση του πληθυσμού, τις συνέπειες που θα έχει στο ασφαλιστικό και το γεγονός ότι η πολιτεία ακόμα δεν έχει υιοθετήσει ένα στρατηγικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του.

Ανέφερε επίσης ότι  ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες μετά από 20 χρόνια δράσης της Οργάνωσης μας , για την πλήρη  αναγνώριση της τρίτεκνης οικογένειας ως πολύτεκνης με ότι αυτό συνεπάγεται, την εξομοίωση του επιδόματος τέκνου και της αντιμισθίας των εθνοφρουρών, την επαναφορά του επιδόματος μάνας και για τις τρίτεκνες όπως ίσχυε μέχρι το 2012, καθώς και τις προτάσεις μας για τον καταρτισμό Εθνικής δημογραφικής πολιτικής.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συμφώνησε ότι το δημογραφικό είναι μείζον πρόβλημα για την πατρίδα μας, αναγνώρισε ότι η τρίτεκνη οικογένεια είναι το κλειδί στην υπογεννητικότητα, αλλά τόνισε ότι τα αιτήματα της Οργάνωσης μας θα πρέπει να κοστολογηθούν και να γίνει μια ιεράρχηση τους στα πλαίσια των δυνατοτήτων της οικονομίας.  

Παραδώσαμε υπόμνημα με τα δίκαια αιτήματα της Οργάνωσης μας καθώς επίσης και τις προτάσεις μας για τον καταρτισμό της Δημογραφικής Πολιτικής. 

Page 1 of 29

ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΕΔΟΣ

Συνδεθείτε μαζί μας

diafimiste edo

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ