ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΠΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ
Last Updated on Jun 02 2020

ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ...

Τα γραφεία της ΠΟΠΟ λειτουργούν κανονικά σε όλες τις πόλεις και λαμβάνοντας πάντοτε όλες τις προφυλάξεις κατόπιν των αυστηρών οδηγιών...
ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΟΠΟ
Last Updated on May 03 2020

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΟΠΟ

Επαναρχίζουν από τις 4 Μαΐου 2020 την λειτουργίας τους τα Επαρχιακά Γραφεία της ΠΟΠΟ με όλα τα μέτρα ασφάλειας και υγείας για...
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΟΥ 2020
Last Updated on Mar 21 2020

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ...

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης του...
ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΠΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
Last Updated on Mar 16 2020

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΠΟ ΛΟΓΩ...

Η ΠΟΠΟ ενημερώνει ότι τα γραφεία της σε όλες τις πόλεις θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας λόγω των μέτρων προστασίας από τον...
Η ΠΟΠΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Last Updated on Jan 15 2020

Η ΠΟΠΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΕΝΑ...

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ΠΟΠΟ Λευκωσίας πραγματοποίησε την παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή της στις 5 Ιανουαρίου 2020. Η...
ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ - ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


Τα γραφεία της ΠΟΠΟ λειτουργούν κανονικά σε όλες τις πόλεις και λαμβάνοντας πάντοτε όλες τις προφυλάξεις κατόπιν των αυστηρών οδηγιών του Υπουργείου Υγείας για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Γάντια, μάσκες και πάντοτε κρατάμε τις αποστάσεις μας.

Οι φωτογραφίες είναι από τα γραφεία μας της Επαρχιακής Επιτροπής Αμμοχώστου.

Επαναρχίζουν από τις 4 Μαΐου 2020 την λειτουργίας τους τα Επαρχιακά Γραφεία της ΠΟΠΟ με όλα τα μέτρα ασφάλειας και υγείας για τον κορωνοϊό . Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας παρακαλείστε όπως προτού επισκεφθείτε τα γραφεία μας γίνεται πρώτα τηλεφωνική επικοινωνία με την Λειτουργό του ανάλογου Επαρχιακού για ραντεβού και καλύτερο συντονισμό.   

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης του Κορωνοϊού #COVID19, δεν χρειάζεται για το έτος 2020 να υποβληθεί αίτηση Επιδόματος Τέκνου και Επιδόματος Μονογονεϊκής Οικογένειας, από όσους είχαν υποβάλει σχετική αίτηση κατά το 2019 και η αίτησή τους εγκρίθηκε. Οι δικαιούχοι του 2019 θα λάβουν το επίδομα τους είτε σε μηνιαία, είτε σε ετήσια βάση, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση, εφόσον εξακολουθούν να πληρούν τα κριτήρια της σχετικής Νομοθεσίας.

Σε περίπτωση που προκύψει οποιαδήποτε αλλαγή της οικογενειακής κατάστασης ή των συνθηκών και στοιχείων που επηρεάζουν το δικαίωμα τους σε καταβολή του επιδόματος, οι δικαιούχοι οφείλουν να ενημερώσουν γραπτώς την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας εντός ενός (1) μηνός από την αλλαγή, συμπληρώνοντας το σχετικό Έντυπο Αλλαγής Στοιχείων, το οποίο βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Νοείται ότι δικαιούχοι, οι οποίοι οφείλουν να προσκομίσουν ανανεωμένη άδεια παραμονής, βεβαίωση φοίτησης, βεβαίωση κατάταξης στην Εθνική Φρουρά, βεβαίωση Κοινοτάρχη, κ.λπ. υποχρεούνται να το πράξουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

 

Τονίζεται ότι οικογένειες, οι οποίες δεν υπέβαλαν αίτηση για Επίδομα Τέκνου και Επίδομα Μονογονεϊκής Οικογένειας για το έτος 2019  ή η αίτηση τους για το έτος 2019 απορρίφθηκε, θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση για το 2020, το αργότερο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020. Αίτηση  η  οποία  δεν  υποβάλλεται εντός του καθορισμένου χρονικού διαστήματος, θα θεωρείται εκπρόθεσμη και θα συνεπάγεται απώλεια του δικαιώματος σε επίδομα για το έτος 2020.

 

Τα νέα έντυπα αιτήσεων για (α) για τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες και (β) για μονογονεϊκές οικογένειες είναι διαθέσιμα στο κοινό μόνο μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου  www.mlsi.gov.cy.

 

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν μαζί με όλα τα απαραίτητα έγγραφα στην Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας (Τομέας Διαχείρισης Επιδόματος Τέκνου), στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη και στα Επαρχιακά Ταχυδρομικά Γραφεία, όπου μπορούν να τοποθετούνται στα ειδικά κιβώτια που βρίσκονται στην είσοδο κάθε Κέντρου. Οι αιτητές προτρέπονται να αποστέλλουν ταχυδρομικώς τις συμπληρωμένες αιτήσεις στη διεύθυνση: Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τ.Θ. 25686, 1311 Λευκωσία.

Η ΠΟΠΟ ενημερώνει ότι τα γραφεία της σε όλες τις πόλεις θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Για οποιαδήποτε βοήθεια μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα των επαρχιακών γραφείων τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΠΟΠΟ.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ΠΟΠΟ Λευκωσίας πραγματοποίησε την παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή της στις 5 Ιανουαρίου 2020.

Η εκδήλωση που έγινε πλέον θεσμός, έχει στόχο να χαρίσει στα παιδιά ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο απόγευμα.

Στη φετινή γιορτή που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλιά Αγορά στην Παλλουριώτισσα, τα παιδιά διασκέδασαν με τον κλόουν, τον ταχυδακτυλουργό και με face painting. Kεράστηκαν με αλμυρά, γλυκά και χυμό. Τέλος ο άγιος Βασίλης έκαμε την θεαματική του εμφάνιση και χάρισε δώρα σε όλα τα παιδιά!

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου και ώρα 10+30 στον κινηματογράφο K-Cineplex θα γίνει προβολή του έργου "The Grinch Greek" προσφορά της ΠΟΠΟ Λάρνακας προς τα μέλη της. Η είσοδος είναι δωρεάν με την επίδειξη της ανανεωμένης ταυτότητας μέλους της ΠΟΠΟ

Στις 24 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Παγκύπριο Συνέδριο της ΠΟΠΟ.

Μετά τον απολογισμό της τριετίας από τον πρόεδρο της οργάνωσης Ευθύμιο Στρούθο, έγινε ο ταμιακός απολογισμός από τον ταμία του κεντρικού ταμείου Χριστόδουλο Πιτσιρή.
Την έκθεση της επιτροπής Εσωτερικού Ελέγχου ανέγνωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Μαίρη Βασιλακκά.

Μετά από ψηφοφορία εκλέχτηκε νέα επιτροπή εσωτερικού ελέγχου, αποτελούμενη από τους Βασιλακκά Μαίρη, Κυριάκου Νεόφυτο και Τσικουρή Μιχάλη.Οι υποψήφιοι για εκλογή στην Επιτροπή Εσωτερικού Ελέγχου, στο επικείμενο Παγκύπριο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΠΟ που θα γίνει την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019,10.30ΠΜ. στη Λευκωσία, στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλαιά Αγορά Παλλουριώτισσα είναι οι εξής:

 

ΒΑΣΙΛΑΚΚΑ ΜΑΙΡΗ
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ
ΜΙΧΑΗΛ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ
ΤΣΙΚΟΥΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2010, διημερίδα με θέμα «Το Δημογραφικό» και κατ’ επέκταση η Υπογεννητικότητα στην Κύπρο – Ελλάδα και ευρύτερα. Η Διημερίδα έγινε με συνεργασία της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας (ΠΟΠΟ) Κύπρου και ΟΠΟΤΤΕ Ελλάδας.

Το θέμα Υπογεννητικότητα και οι επιπτώσεις της, ανάλυσαν ο κ.  Διονύσης Μπαλούρδος, Διευθυντής Ερευνών (Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Μελετών (ΕΚΚΕ), Οικονομολόγος – Δημογράφος και η κ. Φαίη Μακαντάση-Αναλυτής Ερευνών, Οργανισμός Έρευνας & Ανάλυσης (διαΝΕΟσις).

Από μέρους της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων τοποθετήθηκε ο κ. Χρίστος Μαληκκίδης – Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Εργασίας. Στατιστικά στοιχεία παρουσίασε η κ. Λουκία Μακρή – Λειτουργός της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου. Από μέρους της ΟΠΟΤΤΕ Ελλάδας, τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Μανώλης Αχλαδιανάκης και ο Αντιπρόεδρος κ. Θεόδωρος Κοντός.

Από μέρους της ΠΟΠΟ Κύπρου τοποθετήθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης κ. Σόλων Κασίνης και εκ μέρους της ΠΟΠ ο Πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Ντίνος Ολύμπιος.

Στο 2ο μέρος της Διημερίδας τοποθετήθηκαν επί του θέματος με θέσεις και απόψεις, εκπρόσωποι όλων των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων της Κυπριακής Βουλής. Τα πορίσματα και οι τοποθετήσεις θα συνοψισθούν και θα δημοσιευθούν στο άμεσο μέλλον.

Μετά το τέλος των εργασιών, έγινε τελετή αδελφοποίησης των δύο Οργανώσεων και υπογράφηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας από τους 2 Προέδρους κ. Ευθύμιο Στρούθο Πρόεδρος ΠΟΠΟ και κ. Μανώλη Αχλαδιανάκη Πρόεδρος ΟΠΟΤΤΕ.


Η ΠΟΠΟ Λευκωσίας ανταποκρινόμενη στην έκκληση της 4ης ΤΒΟ μονάδας για εγκατάσταση κλιματιστικού στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς της οργάνωσης, παρέδωσε το κλιματιστικό, δωρεά της ΠΟΠΟ, δια του προέδρου της Επαρχιακής επιτροπής Χαράλαμπου  Ηρακλείδη.

Στη μονάδα υπηρετούν οπλίτες θητείας καθώς και συμβασιούχοι, πολλοί εκ των οποίων είναι μέλη πενταμελών οικογενειών.

Το κλιματιστικό παράλαβε ο διοικητής της μονάδας Κυριάκος Κυριάκου, ο οποίος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες στην οργάνωση της ΠΟΠΟ.

Page 1 of 30

ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Συνδεθείτε μαζί μας

diafimiste edo

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ